• Facebook
  • Instagram
Sundbergs Hverdag

en sundhedsblog om alt fra antiinflammatorisk kost til dødløft

  • Forside
  • Opskriftsindex
  • Sundhed / motion
    • Blogindlæg – KROP & SUNDHED
    • Blogindlæg – MOTION & TRÆNING
  • Kostvejledning / Træning
  • Om / Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
    • Brugervilkår
    • Reklamepolitik & annoncering
    • Cookie- og privatlivspolitik
Aftensmad, Supper  /  30. januar 2019

Blomkålssuppe med kikærter og chorizo

af Mette Sundberg

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)
Spring ned til opskriften
Blomkålssuppe med kikærter og chorizo

Blomkålssuppe med fennikel, kikærter og chorizo

Denne blomkålssuppe smager ikke synderligt at blomkål, så den gled fint ned hos ungerne i dag 🙂
Af: Mette Sundberg
  • 30. januar 2019
  • 4
  • Let Difficulty
  • Print
Ingredienser
  • 1 stort blomkålshoved eller 2 små
  • 1 fennikel
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 85 g chorizo
  • 2 liter vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 laurbærblade
  • 1-2 tsk. tørret timian (frisk timian er endnu mere lækkert)
  • 1/4 - 1/2 tsk. cayennepeber
  • Salt & peber
  • Olie til stegning (gerne kokosolie)
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. olie
  • 1/2 tsk. salt
  • Evt. krydderi efter eget valg (timian, rosmarin...)
Fremgangsmåde
Step 1
(Hvis du bruger ovn til kikærterne i stedet for en airfryer, er det en god ide at tænde ovnen på 200 grader allerede fra start af)
Step 2
Fjern skindet fra chorizopølsen og skær den i skiver af ca. 5 mm.
Step 3
Skær løg, hvidløg og fennikel i mindre stykker og svits dem i olie i en gryde sammen med chorizoskiverne.
Step 4
Sæt imens en elkedel over med vand og skær bromkålen i buketter.
Step 5
Fisk nu chorizoskiverne op, skær dem i mindre stykker og læg dem på et stykke køkkenrulle på en tallerken, så fedtet suges og de dermed bliver dejlig sprøde.
Step 6
Hæld nu det kogende vand i gryden, smuldr og tilsæt bouillonterninger. Tilsæt blomkålsbuketterne, laurbærblade, cayennepeber (hold igen – du kan altid putte mere i senere).
Step 7
Rør godt rundt og lad nu suppen småkoge ved middel varme i ca. 20 minutter, til blomkålen er blevet mør.
Step 8
Mens suppen småkoger tilbedes kikærterne. Jeg bruger altid en airfryer, men du kan sagtens også putte dem i ovnen. Skyl kikærterne og hæld vandet fra. Læg dem på en bageplade/i en airfryer og bland dem godt sammen med 1 spsk. olie, 1/2 tsk. salt og evt. timian/rosmarin.. Bag dem i airfryeren eller i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter til de er dejligt sprøde. Vend dem gerne lidt rundt undervejs.
Step 9
Når suppen har kogt, fiskes laurbærbladene op, og suppen blendes med en stavblender (har du meget kræsne børn, kan du også si den, så der absolut ikke er nogle klumper i)
Step 10
Smag suppen til med salt, peber, cayenne & timian og server!

Tags

  • antiinflammatorisk

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Quinoasalat med grønkålschips & sprøde kikærter
Kyllingeboller i karry

Relaterede indlæg

Butternut squash Carbonara
Aftensmad, Svinekød  /  18. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Butternut squash Carbonara

Dahl med røde linser
Aftensmad, Fjerkræ, Vegetar  /  12. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Dahl med røde linser

Thaiinspireret blomkålssuppe
Aftensmad, Supper  /  30. maj 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Thaiinspireret blomkålssuppe

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om mig

 

Jeg hedder Mette Sundberg og arbejder som selvstændig kostvejleder & personlig træner i Nordsjælland.  Jeg er 46 år, gift med Jacob og sammen har vi Gustav på 12 år og Filippa på 11 år.

Jeg arbejder med overordnet sundhed og har bl.a. fokus på at fremme en antiinflammatorisk livsstil i form af antioxidanter, sunde fedtstoffer, fibre, et stabilt blodsukker og en aktiv & positiv hverdag.

Jeg er ikke fanatisk og lever selv efter princippet, “alt med måde”. Det handler om at gøre kroppen robust til at kunne stå i mod de knap så sunde faktorer, vi bevidst såvel som ubevidst udsætter den for. Der skal ikke være forbudte madvarer, medmindre der er tale om sygdom, allergi eller intolerance. For mange restriktioner medfører cravings, overspisning og dårligt humør.

Jeg elsker at ekserimentere med mad, og her på bloggen vil jeg dele opskrifter og skrive indlæg omkring sundhed og træning – ikke mindst om, hvordan man får integreret en sundere hverdag i en travl (børne)familie.

Har du lyst til at starte i et sundhedsforløb hos mig, så kig endelig forbi www.mettesundberg.dk.

Velkommen til – jeg glæder mig til at være med til at gøre din dagligdag lidt sundere på den sjove måde!

Følg mig her

  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • "grønne" proteiner
  • antiinflammatorisk
  • guf til tarmene
  • junkfood i en sundere udgave
  • mad i en fart
  • omega-3
  • sommerferietræning
  • spis mere grønt
  • sunde fedtsyrer
  • sundere søde fristelser
  • vegetar

Kontakt

Ønsker du at høre mere om et sundheds- eller træningsforløb hos mig, eller ønsker du et erhvervsmæssigt samarbejde så send mig endelig en besked ved at KLIKKE HER .
Du kan også læse meget mere om mine vejledningsforløb på mettesundberg.dk

  • Facebook
  • Instagram

Følg med på Facebook

Følg med på Facebook

Er der noget, du leder efter på bloggen? Så søg lige her…

Praktisk information

  • Kontakt
  • Om mig
  • Kostvejledning / Træning
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Reklamepolitik & annoncering
  • Brugervilkår
  • ©sundbergshverdag.dk 2019
Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af mit website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, accepterer du samtidig min cookie- og privatlivspolitik. OkCookie- og privatlivspolitik