Ungerne og jeg ELSKER romkugler, så jeg satte mig for at lave en sundere udgave af de lækre bæster. Det blev en succes, og de blev revet væk!
Lækre romkugler med et strejf af jordbær
- 30. januar 2019
- 4
- Let Difficulty
Ingredienser
- 15 udstenede bløde dadler
- 1/2 spsk. rå kakaopulver
- 2 spsk. kokosmel + lidt ekstra til at rulle i
- 1/2 spsk. kokosolie (ikke den smagsneutrale)
- 1 dl nødder (jeg brugte mandler & valnødder)
- 2 tsk. tørrede jordbær
- 1 tsk. instant kaffe + lidt vand
- Dråber af romessens (smag dig frem)
- Kokosmel & tørrede jordbær til rulning
Fremgangsmåde
- Step 1
- Tag først stenene ud af dadlerne. Hvis du kun har de stenfri, som er noget tørre, kan du lægge dem i blød i lidt vand inden.
- Step 2
- Hæld 1 tsk. instant kaffe i en kop og hæld en sjat kogende vand over – kun lige så kaffen bliver opløst. Tilsæt nogle isterninger, og når kaffen er kold lidt efter, fjerner du bare de evt. tilbageblevende isterninger.
- Step 3
- Blend dadlerne med en stavblender eller i en god minihakker sammen med alle de øvrige ingredienser – tilsæt dog kaffen lidt efter lidt for at få den ønskede konsistens.
- Step 4
- Sæt massen på køl, så de er lidt lettere at rulle.
- Step 5
- Rul massen til små kugler og rul dem i kokosmel og evt. jordbærdrys i en dyb tallerken.