Som det nok afspejles i mange af mine opskrifter, er jeg vild med sprøde kikærter tilsat forskellige krydderier. Her har jeg brugt dem i en lækker salat med quinoa og ristet grønkål, og det smager altså himmelsk! Og mine unger tog imod salaten med kyshånd!
Du kan også lave en lidt større portion og så gemme resterne til en super lækker frokostsalat.
Quinoasalat med grønkålschips & sprøde kikærter
- 30. januar 2019
- 4
- Let Difficulty
Ingredienser
- 2 dl quinoa (jeg brugte blandet sort & hvid)
- 1 bouillonterning (gerne grøntsagsbouillon)
- 1 dåse kikærter
- Krydderier til kikærterne (salt & f.eks. rosmarin, timian..)
- 1 spsk. olie
- 6-8 store blade grønkål (ca.)
- 1-2 spsk. olie
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Step 1
- Tænd ovnen på 95 grader varmluft
- Step 2
- Skyl grønkålsbladene og riv dem i stykker (uden at tage den inderste seje stængel med). Bag dem i ovnen i ca. 1 time. Hold godt øje med dem undervejs.
- Step 3
- (Hvis du har travlt kan du også bage dem ved 170 grader i 10-15 minutter – de bliver dog lidt mere brændt i kanterne på denne måde.)
- Step 4
- Fordel grønkålsstykkerne på en bradepande med bagepapir og masser olie og salt ind i grønkålen.
- Step 5
- Rist kikærterne enten i en airfryer eller på en pande. I min airfryer skulle de have 25 minutter.
- Step 6
- Kog quinoaen efter anvisning på pakken sammen med en bouillonterning, hæld evt. overskydende vand fra og lad det køle af.
- Step 7
- Hæld quinoaen i en skål og bland det med grønkålschips og de ristede kikærter.
- Step 8
- Velbekomme!