Kyllingeboller i karry
- 6. marts 2019
- 6
Ingredienser
- FARS
- 800 g kyllingefars
- 3 æg
- 2 løg
- 3 fed presset hvidløg
- 3 tsk. salt
- 6 tsk. garam masala
- TIL KOGNING
- 2 1/2 liter vand
- 2 bouillonterninger (1 grønt/1 kylling)
- KARRYSOVS
- 50 g smør
- 3 spsk ostindisk karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 spsk. mel (er du glutenallergiker, kan du jævne sovsen med majsmel til sidst)
- 3 laurbærblade
- 1 dåse kokosmælk
- Kogevand fra kyllingebollerne
- Salt & peber
- Broccoli, blomkål eller andre grøntsager du kan lide.
- TILBEHØR
- Fuldkornsris, blomkålsris eller strimlet hvid- eller spidskål
Fremgangsmåde
- Step 1
- Hvis du skal have fuldkornsris til retten, er det en god ide at sætte dem over først.
- Step 2
- Kog vand i en stor gryde og tilsæt bouillon.
- Step 3
- Rør alle ingredienserne til farsen sammen i en røremaskine.
- Step 4
- Når vandet koger dypper du en ske ned i farsen og tager en lille klump, som du med skeen former rund i din anden håndflade. Læg den forsigtigt i det kogende vand. Fortsæt ind til der ikke er mere plads i gryden.
- Step 5
- Når bollerne er poppet op til overfladen, er de færdige, og du kan si dem fra med en hulske og lægge dem i en skål. Sådan fortsætter du indtil du har brugt al farsen. Husk at gemme kogevandet.
- Step 6
- Tag en ny gryde og smelt smørret.
- Step 7
- Tilsæt karry & gurkemeje og steg ved høj varme i ca. 1 minut.
- Step 8
- Tilsæt mel og rør rundt til det har suget alt smørret op.
- Step 9
- Tilsæt nu under omrøring en lille smule kogevand og fortsæt sådan indtil sovsen har fået en næsten flydende konsistens.
- Step 10
- Tilsæt kokosmælk og evt. lidt mere kogevand alt efter hvor flydende du gerne vil have din karrysovs.
- Step 11
- Smag til med salt og peber og evt. ekstra karry & gurkemeje.
- Step 12
- Rens og skær grøntsagerne (f.eks. broccoli og blomkål).
- Step 13
- Lidt inden servering lægger du bollerne i sovsen samt grøntsagerne, så de lige bliver varmet op.
- Step 14
- Server med fuldkornsris – alternativt blomkålsris eller strimlet spids- eller hvidkål.