Min mand bryder sig mildest talt ikke om smagen af kogt blomkål, og han så også lidt skeptisk ud, da han så (og lugtede), at der var blomkål på menuen i dag. Men han blev overrasket og spiste flere portioner med stort velbehag!
Blomkålsris med fennikel & citronskal
- 15. marts 2019
- 4-6
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 3 stængler bladselleri
- 1/2 fennikel
- 1 bundt grønne friske asparges
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 1/2 dl kogende vand
- 1/2 terning hønsebouillon
- Skallen af 1/2 økologisk citron
- 250 g revet parmesanost/Grana Padano
- Olie til stegning
- Salt & peber
-
Spises f.eks. sammen medstegt kyllingebryst og drys evt. med soyaristede mandler
Fremgangsmåde
- Step 1
- Snit løg og hvidløg (evt. i foodprocessor)
- Step 2
- Skær blomkålshovedet ud i buketter og kør dem i en foodprocessor (alternativt på et rivejern), så de får en konsistens som ris. Gør det ad flere omgange, så det ikke ender med at det nederste i skålen bliver til smulder.
- Step 3
- Skær bladselleri og fennikel i små stykker.
- Step 4
- Sæt vandet over til kogning og opløs hønsebouillonen deri.
- Step 5
- Varm en stor gryde op med olie og steg først løg og hvidløg, efterfulgt af bladselleri og fennikel ved høj varme.
- Step 6
- Efter et par minutter tilsættes blomkåls”risene”, som svitses et minuts tid ved konstant omrøring.
- Step 7
- Tilsæt vand med bouillon og rør godt rundt.
- Step 8
- Lad retten simre med låg på ved svag varme i ca. 10 minutter – husk at røre rundt indimellem.
- Step 9
- Riv imens osten og citronskal på et rivejern.
- Step 10
- Skyl aspargesene, knæk den nederste del af stilken af ved at bøje dem forsigtigt – så knækker de selv det “rigtige” sted. Skær dem i stykker på ca. 2-3 cm.
- Step 11
- Tilsæt asparges, ost og citronskal og smag til med salt & peber.
- Step 12
- Server retten sammen med stegt kyllingebryst, eller hvad du lige har lyst til.