• Facebook
  • Instagram
Sundbergs Hverdag

en sundhedsblog om alt fra antiinflammatorisk kost til dødløft

  • Forside
  • Opskriftsindex
  • Sundhed / motion
    • Blogindlæg – KROP & SUNDHED
    • Blogindlæg – MOTION & TRÆNING
  • Kostvejledning / Træning
  • Om / Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
    • Brugervilkår
    • Reklamepolitik & annoncering
    • Cookie- og privatlivspolitik
Tilbehør  /  15. marts 2019

Blomkåls”ris” med fennikel & citronskal

af Mette Sundberg

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)
Spring ned til opskriften
Blomkåls”ris” med fennikel & citronskal

Min mand bryder sig mildest talt ikke om smagen af kogt blomkål, og han så også lidt skeptisk ud, da han så (og lugtede), at der var blomkål på menuen i dag. Men han blev overrasket og spiste flere portioner med stort velbehag!

 

Blomkålsris med fennikel & citronskal

Af: Mette Sundberg
  • 15. marts 2019
  • 4-6
  • Print
Ingredienser
  • 1 blomkålshoved
  • 3 stængler bladselleri
  • 1/2 fennikel
  • 1 bundt grønne friske asparges
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 1/2 dl kogende vand
  • 1/2 terning hønsebouillon
  • Skallen af 1/2 økologisk citron
  • 250 g revet parmesanost/Grana Padano
  • Olie til stegning
  • Salt & peber

  • Spises f.eks. sammen medstegt kyllingebryst og drys evt. med soyaristede mandler
Fremgangsmåde
Step 1
Snit løg og hvidløg (evt. i foodprocessor)
Step 2
Skær blomkålshovedet ud i buketter og kør dem i en foodprocessor (alternativt på et rivejern), så de får en konsistens som ris. Gør det ad flere omgange, så det ikke ender med at det nederste i skålen bliver til smulder.
Step 3
Skær bladselleri og fennikel i små stykker.
Step 4
Sæt vandet over til kogning og opløs hønsebouillonen deri.
Step 5
Varm en stor gryde op med olie og steg først løg og hvidløg, efterfulgt af bladselleri og fennikel ved høj varme.
Step 6
Efter et par minutter tilsættes blomkåls”risene”, som svitses et minuts tid ved konstant omrøring.
Step 7
Tilsæt vand med bouillon og rør godt rundt.
Step 8
Lad retten simre med låg på ved svag varme i ca. 10 minutter – husk at røre rundt indimellem.
Step 9
Riv imens osten og citronskal på et rivejern.
Step 10
Skyl aspargesene, knæk den nederste del af stilken af ved at bøje dem forsigtigt – så knækker de selv det “rigtige” sted. Skær dem i stykker på ca. 2-3 cm.
Step 11
Tilsæt asparges, ost og citronskal og smag til med salt & peber.
Step 12
Server retten sammen med stegt kyllingebryst, eller hvad du lige har lyst til.

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Spinatgryde à la Palak Paneer
Lækker veggie-burger lavet på sorte bønner

Relaterede indlæg

Thaiinspireret quinoasalat med rød spidskål & gulerødder
Salater, Tilbehør  /  29. juni 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Thaiinspireret quinoasalat med rød spidskål & gulerødder

Salat af rød spidskål, fennikel, spinat og melon med mynte-ingefær-dressing
Salater, Tilbehør  /  22. juni 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Salat af rød spidskål, fennikel, spinat og melon med mynte-ingefær-dressing

Grønkålssalat med æble & myntedressing
Frokost / madpakker, Salater, Tilbehør  /  27. maj 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Grønkålssalat med æble & myntedressing

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om mig

 

Jeg hedder Mette Sundberg og arbejder som selvstændig kostvejleder & personlig træner i Nordsjælland.  Jeg er 46 år, gift med Jacob og sammen har vi Gustav på 12 år og Filippa på 11 år.

Jeg arbejder med overordnet sundhed og har bl.a. fokus på at fremme en antiinflammatorisk livsstil i form af antioxidanter, sunde fedtstoffer, fibre, et stabilt blodsukker og en aktiv & positiv hverdag.

Jeg er ikke fanatisk og lever selv efter princippet, “alt med måde”. Det handler om at gøre kroppen robust til at kunne stå i mod de knap så sunde faktorer, vi bevidst såvel som ubevidst udsætter den for. Der skal ikke være forbudte madvarer, medmindre der er tale om sygdom, allergi eller intolerance. For mange restriktioner medfører cravings, overspisning og dårligt humør.

Jeg elsker at ekserimentere med mad, og her på bloggen vil jeg dele opskrifter og skrive indlæg omkring sundhed og træning – ikke mindst om, hvordan man får integreret en sundere hverdag i en travl (børne)familie.

Har du lyst til at starte i et sundhedsforløb hos mig, så kig endelig forbi www.mettesundberg.dk.

Velkommen til – jeg glæder mig til at være med til at gøre din dagligdag lidt sundere på den sjove måde!

Følg mig her

  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • "grønne" proteiner
  • antiinflammatorisk
  • guf til tarmene
  • junkfood i en sundere udgave
  • mad i en fart
  • omega-3
  • sommerferietræning
  • spis mere grønt
  • sunde fedtsyrer
  • sundere søde fristelser
  • vegetar

Kontakt

Ønsker du at høre mere om et sundheds- eller træningsforløb hos mig, eller ønsker du et erhvervsmæssigt samarbejde så send mig endelig en besked ved at KLIKKE HER .
Du kan også læse meget mere om mine vejledningsforløb på mettesundberg.dk

  • Facebook
  • Instagram

Følg med på Facebook

Følg med på Facebook

Er der noget, du leder efter på bloggen? Så søg lige her…

Praktisk information

  • Kontakt
  • Om mig
  • Kostvejledning / Træning
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Reklamepolitik & annoncering
  • Brugervilkår
  • ©sundbergshverdag.dk 2019
Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af mit website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, accepterer du samtidig min cookie- og privatlivspolitik. OkCookie- og privatlivspolitik