• Facebook
  • Instagram
Sundbergs Hverdag

en sundhedsblog om alt fra antiinflammatorisk kost til dødløft

  • Forside
  • Opskriftsindex
  • Sundhed / motion
    • Blogindlæg – KROP & SUNDHED
    • Blogindlæg – MOTION & TRÆNING
  • Kostvejledning / Træning
  • Om / Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
    • Brugervilkår
    • Reklamepolitik & annoncering
    • Cookie- og privatlivspolitik
Aftensmad, Vegetar  /  17. marts 2019

Lækker veggie-burger lavet på sorte bønner

af Mette Sundberg

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)
Spring ned til opskriften
Lækker veggie-burger lavet på sorte bønner

Så blev det tid til at eksperimentere med burgerbøffer lavet på sorte bønner, og de blev mildest talt en kæmpe succes! Gustav elskede dem og mente faktisk, at de smagte bedre end almindelige oksekødsbøffer. Så det er absolut ikke sidste gang, at jeg laver dem. Opskriften på burgerbollerne finder du her.

Jeg havde ikke lige en hjemmelavet ketchup, barbeque- og HP-sovs ved hånden, så det blev de færdiglavede udgaver. Det optimale valg er dog de hjemmelavede for at undgå for meget sukker og tilsætningsstoffer.

 

Ønsker du en glutenfri udgave, så erstat raspen med en glutenfri udgave eller alternativt f.eks. mandelmel, boghvedemel eller havregryn. Du skal i så fald naturligvis også servere burgerbøffen i en glutenfri burgerbolle.

 

Lækker veggie-burger lavet på sorte bønner

Af: Mette Sundberg
  • 17. marts 2019
  • 4-6
  • Print
Ingredienser
  • FARSEN
  • 400 g sorte bønner
  • 2 æg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 1/2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 dl rasp/mandelmel/havregryn
  • 1 spsk. HP-sovs
  • 2 spsk. ketchup/barbequesovs
  • 1 dl fetaost
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 lille tsk. grov peber
  • Olie til stegning
  • GUACAMOLE
  • 1-2 avocadoer
  • 1 spsk. cremefraiche
  • 1 fed presset hvidløg
  • Citronsaft, chilipulver salt & peber
  • ANDET TILBEHØR
  • Grove burgerboller (gerne de hjemmelavede)
  • Salat (f.eks. ruccola)
  • Tomater i skiver
  • Rødløg i skiver
  • Chilimayo
  • Ketchup
  • ..eller hvad du bedst kan lide
Fremgangsmåde
Step 1
Kog de sorte bønner efter anvisning på pakken. Har du købt dem på dåse, skal de skylles grundigt.
Step 2
Varm ovnen op til 165 g varmluft.
Step 3
Spred bønnerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter indtil de næsten er tørret helt ind (de må ikke være brændte).
Step 4
Imens snittes peberfrugt, løg og hvidløg helt fint enten med en kniv eller på en foodprocessor, og steg dem i lidt olie ved medium varme, indtil væden er fordampet.
Step 5
Skær fetaosten i mindre tern.
Step 6
Når bønnerne er færdige blandes disse i en foodprocesser sammen med peberfrugtblandingen og resten af ingrediensernej. Kør farsen til en grov konsistens.
Step 7
Form farsen til den størrelse bøffer, du ønsker, og steg dem ved medium varme i ca. 10 minutter i alt.
Step 8
Lav imens guacamolen ved at mose avocadoerne sammen med resten af ingredienserne og forbered det øvrige tilbehør til din burger.
Step 9
Så er du klar til at samle din lækre veggieburger – velbekomme!

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Blomkåls”ris” med fennikel & citronskal
Burgerboller med 100% fuldkorn

Relaterede indlæg

Butternut squash Carbonara
Aftensmad, Svinekød  /  18. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Butternut squash Carbonara

Dahl med røde linser
Aftensmad, Fjerkræ, Vegetar  /  12. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Dahl med røde linser

Thaiinspireret blomkålssuppe
Aftensmad, Supper  /  30. maj 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Thaiinspireret blomkålssuppe

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om mig

 

Jeg hedder Mette Sundberg og arbejder som selvstændig kostvejleder & personlig træner i Nordsjælland.  Jeg er 46 år, gift med Jacob og sammen har vi Gustav på 12 år og Filippa på 11 år.

Jeg arbejder med overordnet sundhed og har bl.a. fokus på at fremme en antiinflammatorisk livsstil i form af antioxidanter, sunde fedtstoffer, fibre, et stabilt blodsukker og en aktiv & positiv hverdag.

Jeg er ikke fanatisk og lever selv efter princippet, “alt med måde”. Det handler om at gøre kroppen robust til at kunne stå i mod de knap så sunde faktorer, vi bevidst såvel som ubevidst udsætter den for. Der skal ikke være forbudte madvarer, medmindre der er tale om sygdom, allergi eller intolerance. For mange restriktioner medfører cravings, overspisning og dårligt humør.

Jeg elsker at ekserimentere med mad, og her på bloggen vil jeg dele opskrifter og skrive indlæg omkring sundhed og træning – ikke mindst om, hvordan man får integreret en sundere hverdag i en travl (børne)familie.

Har du lyst til at starte i et sundhedsforløb hos mig, så kig endelig forbi www.mettesundberg.dk.

Velkommen til – jeg glæder mig til at være med til at gøre din dagligdag lidt sundere på den sjove måde!

Følg mig her

  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • "grønne" proteiner
  • antiinflammatorisk
  • guf til tarmene
  • junkfood i en sundere udgave
  • mad i en fart
  • omega-3
  • sommerferietræning
  • spis mere grønt
  • sunde fedtsyrer
  • sundere søde fristelser
  • vegetar

Kontakt

Ønsker du at høre mere om et sundheds- eller træningsforløb hos mig, eller ønsker du et erhvervsmæssigt samarbejde så send mig endelig en besked ved at KLIKKE HER .
Du kan også læse meget mere om mine vejledningsforløb på mettesundberg.dk

  • Facebook
  • Instagram

Følg med på Facebook

Følg med på Facebook

Er der noget, du leder efter på bloggen? Så søg lige her…

Praktisk information

  • Kontakt
  • Om mig
  • Kostvejledning / Træning
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Reklamepolitik & annoncering
  • Brugervilkår
  • ©sundbergshverdag.dk 2019
Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af mit website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, accepterer du samtidig min cookie- og privatlivspolitik. OkCookie- og privatlivspolitik