• Facebook
  • Instagram
Sundbergs Hverdag

en sundhedsblog om alt fra antiinflammatorisk kost til dødløft

  • Forside
  • Opskriftsindex
  • Sundhed / motion
    • Blogindlæg – KROP & SUNDHED
    • Blogindlæg – MOTION & TRÆNING
  • Kostvejledning / Træning
  • Om / Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
    • Brugervilkår
    • Reklamepolitik & annoncering
    • Cookie- og privatlivspolitik
Aftensmad, Fisk & skaldyr  /  18. marts 2019

Thai-marineret laks med asiatisk pesto og grønt

af Mette Sundberg

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)
Spring ned til opskriften
Thai-marineret laks med asiatisk pesto og grønt

I dag stod den på laks. Jeg må blankt erkende, at jeg ikke er den store fan af laks (medmindre, den er røget), men det skal jo ikke gå ud over resten af familien, som godt kan lide det. Derfor kastede jeg mig ud i en asiatisk udgave, og den smagte faktisk overraskende godt. Tilbehøret bestemmer du jo helt selv, men vi fik en salat med squash kørt i en spiralizer og gulerødder, ristede edamamebønner og asiatisk pesto.

Thai-marineret laks med asiatisk pesto og grønt

Af: Mette Sundberg
  • 18. marts 2019
  • 4
  • Print
Ingredienser
  • 4 laksebøffer eller et stort laksestykke
  • LAKSEMARINADE
  • 3 spsk. god soya
  • 5 dadler (kørt til en jævn masse i en foodprocessor) / alternativ 1 spsk. honning
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. chilisovs (stærk)
  • 2 fed presset hvidløg
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • 2 spsk. sesamfrø
  • ASIATISK PESTO
  • 1 dl frisk koriander
  • 1 dl frisk mynte
  • 1/2 tsk. chilikerner
  • 1 fed hvidløg
  • Skal og saft af 1/2 lime
  • 1/2 dl peanuts
  • 1 dl parmesanost
  • 1 - 2 spsk. olivenolie
  • Salt & peber
  • Evt. lidt revet ingefær
  • SALAT
  • 2 squash
  • 3 gulerødder
  • 2 avocado skåret i skiver.
  • Evt. peanuts som drys
  • BØNNESNACKS
  • 1 pose frosne edamamebønner
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. chilikerner
  • Lidt peber
Fremgangsmåde
Step 1
Bland alle ingredienserne til laksemarinaden sammen og lad den trække lidt.
Step 2
Anret laksefileterne i et ildfast fad (har du købt et laksestykke, skæres dette ud i passende stykker)
Step 3
Tænd ovnen på 195 grader (varmluft).
Step 4
Blend alle ingredienserne sammen til den asiatiske pesto og smag til med salt og peber.
Step 5
Fordel de frosne edamamebønner på en bageplade beklædt med bagepapir. Bland dem godt med olie, salt, chili & peber.
Step 6
Hæld marinaden ud over laksefileterne og sæt både laks og edamamebønner i ovnen.
Step 7
Bag det hele i 18-20 minutter. Hold godt øje undervejs med det hele.
Step 8
Imens laves strimler af gulerødder med en kartoffelskræller og squashen laves til strimler i en spiralizer. Bland med avocado skåret i skiver
Step 9
Server laksen på en tallerken overhældt med rester af marinaden fra det ovnfaste fad, bland asiatisk pesto i salaten og drys med sprøde edamamebønner – velbekomme!

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Burgerboller med 100% fuldkorn
Granola med boghvedekerner

Relaterede indlæg

Butternut squash Carbonara
Aftensmad, Svinekød  /  18. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Butternut squash Carbonara

Dahl med røde linser
Aftensmad, Fjerkræ, Vegetar  /  12. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Dahl med røde linser

Thaiinspireret blomkålssuppe
Aftensmad, Supper  /  30. maj 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Thaiinspireret blomkålssuppe

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om mig

 

Jeg hedder Mette Sundberg og arbejder som selvstændig kostvejleder & personlig træner i Nordsjælland.  Jeg er 46 år, gift med Jacob og sammen har vi Gustav på 12 år og Filippa på 11 år.

Jeg arbejder med overordnet sundhed og har bl.a. fokus på at fremme en antiinflammatorisk livsstil i form af antioxidanter, sunde fedtstoffer, fibre, et stabilt blodsukker og en aktiv & positiv hverdag.

Jeg er ikke fanatisk og lever selv efter princippet, “alt med måde”. Det handler om at gøre kroppen robust til at kunne stå i mod de knap så sunde faktorer, vi bevidst såvel som ubevidst udsætter den for. Der skal ikke være forbudte madvarer, medmindre der er tale om sygdom, allergi eller intolerance. For mange restriktioner medfører cravings, overspisning og dårligt humør.

Jeg elsker at ekserimentere med mad, og her på bloggen vil jeg dele opskrifter og skrive indlæg omkring sundhed og træning – ikke mindst om, hvordan man får integreret en sundere hverdag i en travl (børne)familie.

Har du lyst til at starte i et sundhedsforløb hos mig, så kig endelig forbi www.mettesundberg.dk.

Velkommen til – jeg glæder mig til at være med til at gøre din dagligdag lidt sundere på den sjove måde!

Følg mig her

  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • "grønne" proteiner
  • antiinflammatorisk
  • guf til tarmene
  • junkfood i en sundere udgave
  • mad i en fart
  • omega-3
  • sommerferietræning
  • spis mere grønt
  • sunde fedtsyrer
  • sundere søde fristelser
  • vegetar

Kontakt

Ønsker du at høre mere om et sundheds- eller træningsforløb hos mig, eller ønsker du et erhvervsmæssigt samarbejde så send mig endelig en besked ved at KLIKKE HER .
Du kan også læse meget mere om mine vejledningsforløb på mettesundberg.dk

  • Facebook
  • Instagram

Følg med på Facebook

Følg med på Facebook

Er der noget, du leder efter på bloggen? Så søg lige her…

Praktisk information

  • Kontakt
  • Om mig
  • Kostvejledning / Træning
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Reklamepolitik & annoncering
  • Brugervilkår
  • ©sundbergshverdag.dk 2019
Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af mit website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, accepterer du samtidig min cookie- og privatlivspolitik. OkCookie- og privatlivspolitik