• Facebook
  • Instagram
Sundbergs Hverdag

en sundhedsblog om alt fra antiinflammatorisk kost til dødløft

  • Forside
  • Opskriftsindex
  • Sundhed / motion
    • Blogindlæg – KROP & SUNDHED
    • Blogindlæg – MOTION & TRÆNING
  • Kostvejledning / Træning
  • Om / Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
    • Brugervilkår
    • Reklamepolitik & annoncering
    • Cookie- og privatlivspolitik
Aftensmad, Frokost / madpakker  /  21. marts 2019

Salat med frikadeller af sød kartoffel, sprøde kikærter og urtedressing

af Mette Sundberg

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)
Spring ned til opskriften
Salat med frikadeller af sød kartoffel, sprøde kikærter og urtedressing

Den søde kartoffel tilhører græskar-familien og påvirker blodsukkeret mindre end almindelige hvide kartofler gør, idet den indeholder næsten dobbelt så mange fibre. Den er fyldt med antioxidanter og er bl.a. rig på kalcium, som er godt for knoglerne.

Her får du dem i en frikadelleudgave, og du bestemmer jo helt selv, hvad du vil spise til dem. Vi fik en god salat med urtedressing og sprøde kikærter.

Salat med frikadeller af sød kartoffel, sprøde kikærter og urtedressing

Af: Mette Sundberg
  • 21. marts 2019
  • 3-4
  • Print
Ingredienser
  • FARS
  • 500 g søde kartofler
  • 1 æg
  • 3 spsk. tomatpure
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. boghvedemel + lidt ekstra til rulning.
  • 2 dl havregryn
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber

  • SPRØDE KIKÆRTER
  • 2 dåser kikærter
  • 1-2 spsk. olie
  • 4 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • Et drys tørrede chilikerner
  • 1/2 tsk. salt

  • SALAT
  • Hvad du nu har - jeg brugte strimlet spidskål, spinatblade, rød peberfrugt og avocado.

  • DRESSING
  • 2 dl cremefraiche
  • Friske hakkede krydderurter efter eget valg (dild, purløg, persille....)
  • finthakket forårsløg/skalotteløg/rødløg
  • Citronsaft
  • Evt. et lille fed presset hvidløg
  • Salt & peber
Fremgangsmåde
Step 1
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i vand i 10-15 minutter, indtil de er godt møre.
Step 2
Put imens resten af ingredienserne til farsen i en skål og bland det godt sammen.
Step 3
Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olien og drys krydderier ud over kikærterne og bland det hele godt sammen. Fordel dernæst kikærterne jævnt udover bagepladen.
Step 4
Klargør salaten.
Step 5
Tænd ovnen på 195 grader (varmluft) og sæt kikærterne derind, når temperaturen er opnået.
Step 6
Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, læg dem i skålen sammen med resten af ingredienserne og mos det hele godt sammen med en gaffel.
Step 7
Form farsen til boller på størrelse med frikadeller, rul dem i meget LIDT boghvedemel og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir (de må ikke blive helt hvide og melede).
Step 8
Bag frikadellerne i ovnen i 15 minutter sammen med kikærterne. Hold godt øje med kikærterne – de skal have ca. 25 minutter i alt, så tag dem ud, når de er færdige.
Step 9
Når de 15 minutter er gået, hæves ovntemperaturen til 240 grader og bag frikadellerne videre i ca. 8 minutter (hold godt øje undervejs, da de ikke må blive brændte).
Step 10
Hvis du synes, at de ser lidt tørre ud, kan du evt. pensle dem med lidt olie lige inden du giver dem bagningen på de 240 grader.
Step 11
Server frikadellerne sammen med salat, dressing og drys med de sprøde kikærter.

Tags

  • spis mere grønt

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Granola med boghvedekerner
Strimlet squash med citron- og persillepesto

Relaterede indlæg

Butternut squash Carbonara
Aftensmad, Svinekød  /  18. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Butternut squash Carbonara

Dahl med røde linser
Aftensmad, Fjerkræ, Vegetar  /  12. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Dahl med røde linser

Ristet rugbrød med avocado & hytteost
Frokost / madpakker  /  24. juni 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Ristet rugbrød med avocado & hytteost

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om mig

 

Jeg hedder Mette Sundberg og arbejder som selvstændig kostvejleder & personlig træner i Nordsjælland.  Jeg er 46 år, gift med Jacob og sammen har vi Gustav på 12 år og Filippa på 11 år.

Jeg arbejder med overordnet sundhed og har bl.a. fokus på at fremme en antiinflammatorisk livsstil i form af antioxidanter, sunde fedtstoffer, fibre, et stabilt blodsukker og en aktiv & positiv hverdag.

Jeg er ikke fanatisk og lever selv efter princippet, “alt med måde”. Det handler om at gøre kroppen robust til at kunne stå i mod de knap så sunde faktorer, vi bevidst såvel som ubevidst udsætter den for. Der skal ikke være forbudte madvarer, medmindre der er tale om sygdom, allergi eller intolerance. For mange restriktioner medfører cravings, overspisning og dårligt humør.

Jeg elsker at ekserimentere med mad, og her på bloggen vil jeg dele opskrifter og skrive indlæg omkring sundhed og træning – ikke mindst om, hvordan man får integreret en sundere hverdag i en travl (børne)familie.

Har du lyst til at starte i et sundhedsforløb hos mig, så kig endelig forbi www.mettesundberg.dk.

Velkommen til – jeg glæder mig til at være med til at gøre din dagligdag lidt sundere på den sjove måde!

Følg mig her

  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • "grønne" proteiner
  • antiinflammatorisk
  • guf til tarmene
  • junkfood i en sundere udgave
  • mad i en fart
  • omega-3
  • sommerferietræning
  • spis mere grønt
  • sunde fedtsyrer
  • sundere søde fristelser
  • vegetar

Kontakt

Ønsker du at høre mere om et sundheds- eller træningsforløb hos mig, eller ønsker du et erhvervsmæssigt samarbejde så send mig endelig en besked ved at KLIKKE HER .
Du kan også læse meget mere om mine vejledningsforløb på mettesundberg.dk

  • Facebook
  • Instagram

Følg med på Facebook

Følg med på Facebook

Er der noget, du leder efter på bloggen? Så søg lige her…

Praktisk information

  • Kontakt
  • Om mig
  • Kostvejledning / Træning
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Reklamepolitik & annoncering
  • Brugervilkår
  • ©sundbergshverdag.dk 2019
Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af mit website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, accepterer du samtidig min cookie- og privatlivspolitik. OkCookie- og privatlivspolitik