Trænger du til et godt alternativ til en kage eller fredagsslikket? – og kan du lide kokos? Så er disse lige noget for dig!
De smager bedre end en almindelig Bountybar, og så får de oven i købet ikke blodsukkeret til at fise op og ned, som en almindelig chokoladebar ville gøre.
De lækreste kokosbarer
- 15. april 2019
Ingredienser
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 150 g groft kokosmel
- 1 tsk. vanillepulver
- 1-2 tsk. kokossukker/blendede dadler
- Evt. et meget lille drys salt
- 150-200 g mørk chokolade (min. 70%)
Fremgangsmåde
- Step 1
- Kokosmælken stilles på køl gerne dagen før, så kokosfed-tet lægger sig på toppen.
- Step 2
- Bland kokosfedtet med kokosmel, vanille, kokossukker/dadler og smag evt. til med meget lidt salt. Tilsæt evt. lidt af kokosvandet, hvis massen er alt for tyk
- Step 3
- I et fad, der kan tåle fryser, lægges et stykke bagepapir, og kokosmassen mases godt ned og fordeles jævnt i den ønskede tykkelse. Stil fadet på køl i min. 30 minutter.
- Step 4
- Smelt chokoladen og skær kokosmassen ud i barer med en skarp kniv.
- Step 5
- Dyp barerne i chokoladen og drys med kokos og evt. jordbærdrys.
- Step 6
- Sæt dem i køleskabet, så chokoladen lige kan størkne.