Jordskokker er MEGET gavnlige for vores tarmflora pga. et højt indhold af stoffet inulin (kostfibre – præbiotika). Inulin optages stort set ikke, før de når til tyktarmen, hvor de gode bakterier får glæde af fibrene og dermed kan formere sig. De hjælper med at holde blodsukkeret stabilt, de har et højt indhold af C-vitaminer og så bidrager de også med magnesium.
Her får du dem sammen med fisk og kokosmælk. De er sprøde at tygge på, så de bliver ikke så bløde som kartofler – blot så du ikke tror, at du har tilberedt dem forkert.
Fisk i fad med jordskokker & kokosmælk
- 15. april 2019
Ingredienser
- 4 stykker fisk (f.eks. torskefilet, laksefilet..)
- 500 g jordskokker
- 1 broccolihoved
- KOKOSSOVS
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. revet frisk ingefær
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk. fiskesovs
- 2 tsk. limesaft
- 3 tsk. rød karrypasta
- 3 spsk. peanutbutter (sukkerfri)
- Som drys: peanuts
Fremgangsmåde
- Step 1
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Step 2
- Put først ingredienserne til kokossovsen i en skål og pisk det godt sammen.
- Step 3
- Skyl og skrub jordskokkerne og skær dem i helt tynde skiver (det letteste og hurtigste er på et mandolinjern eller en foodprocessor)
- Step 4
- Fordel jordskokkerne i et ildfast fad, hæld kokossovsen udover. Bland det godt sammen.
- Step 5
- Læg dernæst fiskestykkerne lidt under jordskokkerne, så de også får noget af sovsen på sig.
- Step 6
- Bag det i ovnen i ca. 25 minutter.
- Step 7
- Imens renses broccolihovedet og skæres i buketter. Ca. 5 minutter inden fisken er færdig, lægges buketterne øverst i fadet, som sættes tilbage i ovnen.
- Step 8
- Når fisken er mør og jordskokkerne er møre men sprøde er retten færdig. Drys lidt peanuts over lige inden servering.