• Facebook
  • Instagram
Sundbergs Hverdag

en sundhedsblog om alt fra antiinflammatorisk kost til dødløft

  • Forside
  • Opskriftsindex
  • Sundhed / motion
    • Blogindlæg – KROP & SUNDHED
    • Blogindlæg – MOTION & TRÆNING
  • Kostvejledning / Træning
  • Om / Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
    • Brugervilkår
    • Reklamepolitik & annoncering
    • Cookie- og privatlivspolitik
Aftensmad, Fjerkræ  /  15. april 2019

Kyllingelasagne spækket med grøntsager

af Mette Sundberg

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)
Spring ned til opskriften
Kyllingelasagne spækket med grøntsager

Kyllingelasagne spækket med grøntsager

Af: Mette Sundberg
  • 15. april 2019
  • 4-6
  • Print
Ingredienser
  • KØDSOVS
  • 700 g hakket kylling
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 3 store gulerødder
  • 4 mindre pastinakker
  • 1/2 squash
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. rosmarin
  • 3 tsk. paprika
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 drys cayennepeber
  • 3 laurbærblade
  • 500 g passata / flåede tomater
  • 1/2 dåse tomatpure
  • 3 dl kogt vand m 1/2 hønsebouillonterning
  • Olie til stegning
  • Salt & peber
  • ”BECHAMEL”
  • 1 stort bæger hytteost
  • 1 dl parmesanost
  • Revet muskatnød
  • Salt & peber
  • DERUDOVER Revet ost som topping
  • Spidskål som lasagneplader
  • (har du børn som nægter at spise det, kan du lave halvdelen med fuldkornslasagneplader)
Fremgangsmåde
Step 1
Hak løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder, pastinakker og squash i små tern.
Step 2
Steg dem i lidt olie i en tykbundet gryde, indtil de er blevet godt møre. Hæld dem fra gryden over på en tallerken eller i i en skål.
Step 3
Hæld lidt nyt olie på panden og svits de tørre krydderier et minuts tid. Tilsæt kyllingekødet og svits, indtil det er blevet brunet. Hak i det undervejs, så der ikke dannes store klumper.
Step 4
Tilsæt grøntsagerne, passata, tomatpure, laurbærblade, frisk timian og bouillon og lad retten simre, så længe som muligt.
Step 5
Lav imens ”bechamelsovsen”.
Step 6
Blend ingredienserne og smag til med muskatnød, salt & peber.
Step 7
Pil forsigtigt bladene af spidskålet og skyl dem.
Step 8
Læg lasagnen sammen skiftevis med kødsovs, ”bechamel” og lasagneplader (=spidskål) og top med lidt revet ost.
Step 9
Bag den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 35-40 minutter.

Tags

  • junkfood i en sundere udgave

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Strimlet squash med citron- og persillepesto
Fisk i fad med jordskokker & kokosmælk

Relaterede indlæg

Butternut squash Carbonara
Aftensmad, Svinekød  /  18. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Butternut squash Carbonara

Dahl med røde linser
Aftensmad, Fjerkræ, Vegetar  /  12. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Dahl med røde linser

Thaiinspireret blomkålssuppe
Aftensmad, Supper  /  30. maj 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Thaiinspireret blomkålssuppe

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om mig

 

Jeg hedder Mette Sundberg og arbejder som selvstændig kostvejleder & personlig træner i Nordsjælland.  Jeg er 46 år, gift med Jacob og sammen har vi Gustav på 12 år og Filippa på 11 år.

Jeg arbejder med overordnet sundhed og har bl.a. fokus på at fremme en antiinflammatorisk livsstil i form af antioxidanter, sunde fedtstoffer, fibre, et stabilt blodsukker og en aktiv & positiv hverdag.

Jeg er ikke fanatisk og lever selv efter princippet, “alt med måde”. Det handler om at gøre kroppen robust til at kunne stå i mod de knap så sunde faktorer, vi bevidst såvel som ubevidst udsætter den for. Der skal ikke være forbudte madvarer, medmindre der er tale om sygdom, allergi eller intolerance. For mange restriktioner medfører cravings, overspisning og dårligt humør.

Jeg elsker at ekserimentere med mad, og her på bloggen vil jeg dele opskrifter og skrive indlæg omkring sundhed og træning – ikke mindst om, hvordan man får integreret en sundere hverdag i en travl (børne)familie.

Har du lyst til at starte i et sundhedsforløb hos mig, så kig endelig forbi www.mettesundberg.dk.

Velkommen til – jeg glæder mig til at være med til at gøre din dagligdag lidt sundere på den sjove måde!

Følg mig her

  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • "grønne" proteiner
  • antiinflammatorisk
  • guf til tarmene
  • junkfood i en sundere udgave
  • mad i en fart
  • omega-3
  • sommerferietræning
  • spis mere grønt
  • sunde fedtsyrer
  • sundere søde fristelser
  • vegetar

Kontakt

Ønsker du at høre mere om et sundheds- eller træningsforløb hos mig, eller ønsker du et erhvervsmæssigt samarbejde så send mig endelig en besked ved at KLIKKE HER .
Du kan også læse meget mere om mine vejledningsforløb på mettesundberg.dk

  • Facebook
  • Instagram

Følg med på Facebook

Følg med på Facebook

Er der noget, du leder efter på bloggen? Så søg lige her…

Praktisk information

  • Kontakt
  • Om mig
  • Kostvejledning / Træning
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Reklamepolitik & annoncering
  • Brugervilkår
  • ©sundbergshverdag.dk 2019
Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af mit website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, accepterer du samtidig min cookie- og privatlivspolitik. OkCookie- og privatlivspolitik