Kyllingelasagne spækket med grøntsager
- 15. april 2019
- 4-6
Ingredienser
- KØDSOVS
- 700 g hakket kylling
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 3 stilke bladselleri
- 3 store gulerødder
- 4 mindre pastinakker
- 1/2 squash
- 2 tsk. oregano
- 2 tsk. rosmarin
- 3 tsk. paprika
- 1 spsk. frisk timian
- 1 drys cayennepeber
- 3 laurbærblade
- 500 g passata / flåede tomater
- 1/2 dåse tomatpure
- 3 dl kogt vand m 1/2 hønsebouillonterning
- Olie til stegning
- Salt & peber
- ”BECHAMEL”
- 1 stort bæger hytteost
- 1 dl parmesanost
- Revet muskatnød
- Salt & peber
- DERUDOVER Revet ost som topping
- Spidskål som lasagneplader
- (har du børn som nægter at spise det, kan du lave halvdelen med fuldkornslasagneplader)
Fremgangsmåde
- Step 1
- Hak løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder, pastinakker og squash i små tern.
- Step 2
- Steg dem i lidt olie i en tykbundet gryde, indtil de er blevet godt møre. Hæld dem fra gryden over på en tallerken eller i i en skål.
- Step 3
- Hæld lidt nyt olie på panden og svits de tørre krydderier et minuts tid. Tilsæt kyllingekødet og svits, indtil det er blevet brunet. Hak i det undervejs, så der ikke dannes store klumper.
- Step 4
- Tilsæt grøntsagerne, passata, tomatpure, laurbærblade, frisk timian og bouillon og lad retten simre, så længe som muligt.
- Step 5
- Lav imens ”bechamelsovsen”.
- Step 6
- Blend ingredienserne og smag til med muskatnød, salt & peber.
- Step 7
- Pil forsigtigt bladene af spidskålet og skyl dem.
- Step 8
- Læg lasagnen sammen skiftevis med kødsovs, ”bechamel” og lasagneplader (=spidskål) og top med lidt revet ost.
- Step 9
- Bag den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 35-40 minutter.