Spinatpandekager er både dekorative og smager super godt! Her får du en lidt grovere udgave, idet den er lavet overordnet på fuldkorn. Det er en rigtig god mulighed for at få brugt rester fra køleskabet. Fyld dem med laks, kylling, rejer eller andet samt grøntsager og lav evt. en lækker frisk dressing. Her har jeg lavet den med spinat, spidskål, tomat, peberfrugt, avocado og røget laks toppet med en dressing lavet på cremefraiche, hvidløg og frisk timian. De er så absolut også top lækre i madpakken for både store og små!
Spinatpandekager med røget laks og grønt
- 22. maj 2019
- 12 stk.
Ingredienser
- SPINATPANDEKAGER
- 5 æg
- 250 g spinat
- 4 dl mælk (almindelig eller plantebaseret)
- 150 g fuldkornsmel
- 80 g hvedemel
- 1,5 tsk. salt
- Peber
- Olie til stegning
-
- GRØNTSAGER
- Frisk spinat
- Fintsnittet spidskål
- Tomater, rød peberfrugt & avocado i skiver
-
- DRESSING
- 2,5 dl cremefraiche (max. 9 %)
- 2 spsk. hakket frisk timian
- 1/2-1 fed presset hvidløg
- 1 lille finthakket rødløg
- Salt, peber og evt. lidt citronsaft
Fremgangsmåde
- Step 1
- Blend først æg og spinat sammen med en stavblender eller i en blender, tilsæt mælk og blend indtil spinaten er blendet fint.
- Step 2
- Tilsæt mel, salt & peber og rør godt rundt.
- Step 3
- Steg pandekagerne i lidt olie. Vend dem forsigtigt, da de godt kan finde på at knække i starten af stegningsprocessen.
- Step 4
- Skær imens grøntsager og bland en lækker dressing.