Edamamebønner bruges meget bl.a. i det japanske og kinesiske køkken, indeholder godt med protein (en bred vifte af aminosyrer) og er også en god kilde til kostfibre, jern, calcium, zink, E- og B-vitaminer. De mætter rigtig godt og kan tilberedes på mange forskellige måder.
Her har jeg lavet dem til snacks, som kan bruges som topping i en god (frokost)salat, som tilbehør til aftensmaden eller bare som en god weekendsnack i stedet for chipsskålen. Du kan krydre dem med dine egne favoritkrydderier og evt. tilsætte lidt revet parmesanost. Har du en airfryer, kan de med fordel laves i den.
Sprøde edamamebønner med chili og frisk timian
- 26. maj 2019
Ingredienser
- 400 g frosne bælgede edamamebønner
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. hakket frisk timian
- Et drys kværnede chilikerner/chilipulver alt efter hvor stærke du vil have dem
Fremgangsmåde
- Step 1
- Tænd ovnen på 200 g varmluft.
- Step 2
- Fordel edamamebønnerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bland dem godt med de øvrige ingredienser.
- Step 3
- Bag dem i ovnen i 15-20 minutter og rør lidt rundt i det undervejs.
- Step 4
- Server med det samme.