Jeg elsker quinoa – det indeholder masser af gode næringsstoffer – herunder bl.a. antioxidanter, proteiner, fibre, magnesium og så mætter det rigtig godt.
Her har jeg lavet en thaiinspireret udgave med en dressing af bl.a. ingefær & sesam og tilføjet gode grøntsager i form af rød spidskål og gulerødder. Den blev super lækker!
Thaiinspireret quinoasalat med rød spidskål og gulerødder
- 29. juni 2019
- 2-4
Ingredienser
- SALAT
- 2 dl rå sort/hvid quinoa (skal koges)
- 150 g revet gulerødder
- 150 g fintsnittet spidskål
- 1 skalotteløg
- Sesamfrø og en håndfuld mandler som drys
-
DRESSING - 2-4 cm ingefær (alt efter hvor stærk, du kan lide den)
- 1 spsk. ristet sesamolie
- 2 spsk. god soya
- 1 spsk. riseddike
- 1 tsk. honning
- 2 spsk. frisk appelsinsaft
Fremgangsmåde
- Step 1
- Kog quinoaen efter anvisningen på pakken.
- Step 2
- Blend alle ingredienserne til dressingen sammen i en minihakker/blender, og lad den stå at trække.
- Step 3
- Snit det røde spidskål og skalotteløget fint.
- Step 4
- Riv gulerødderne.
- Step 5
- Når quinoaen er færdigkogt, sættes den til afkøling.
- Step 6
- Bland til sidst quinoa, grøntsager og dressing sammen og drys med sesamfrø og mandler.