• Facebook
  • Instagram
Sundbergs Hverdag

en sundhedsblog om alt fra antiinflammatorisk kost til dødløft

  • Forside
  • Opskriftsindex
  • Sundhed / motion
    • Blogindlæg – KROP & SUNDHED
    • Blogindlæg – MOTION & TRÆNING
  • Kostvejledning / Træning
  • Om / Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
    • Brugervilkår
    • Reklamepolitik & annoncering
    • Cookie- og privatlivspolitik
Aftensmad, Fjerkræ, Vegetar  /  12. august 2019

Dahl med røde linser

af Mette Sundberg

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)
Spring ned til opskriften
Dahl med røde linser

Hverdagen er startet for alvor for os i dag med arbejde, skolestart osv. Efter en sommerferie hvor særligt ungerne har fået lidt mere af det usunde indenbords end normalt, er det tid til at fodre kroppen med god næring igen!

Derfor lavede jeg i dag denne indiske ret, Dahl, med røde linser, gulerødder & spinat krydret med ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander og meget mere.

Røde linser giver god mæthed bl.a. på grund af proteinindholdet og indeholder også mange kostfibre, som er gode for vores fordøjelse. Derudover indeholder de særligt B-vitaminer og flere mineraler.

Retten bidrager med rigtig gode antioxidanter – særligt ingefær & gurkemeje.

Har du en sulten teenager i familien, så tilføj lidt kylling i strimler og har du en kræsenpind – så server lidt ris til.

 

Dahl med røde linser

Af: Mette Sundberg
  • 12. august 2019
  • 4-6
  • Print
Ingredienser
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 1-2 spsk. finthakket ingefær
  • 1 spsk. stødt gurkemeje (har du frisk gurkemeje, så er det endnu bedre)
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1/2 spsk. Garam Masala
  • Lidt chili / chilipulver / chilisovs
  • 1 spsk. kokosolie til stegning
  • 1 dåse flåede tomater / passata
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2,5 dl kogende vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 300 g orange linser
  • En stor håndfuld babyspinatblade
  • Salt & peber

  • Tilbehør:
  • Evt. lidt groft brød

  • Er retten for vegetarisk for jeres familie, kan I servere lidt ris til eller tilsætte lidt kylling i strimler.
Fremgangsmåde
Step 1
Hak løg, hvidløg, ingefær & gulerødder fint.
Step 2
Opvarm kokosolien i en tykbundet gryde og svits først krydderierne kort, hvorefter løg, hvidløg, ingefær og gulerødder tilsættes – svits det hele under omrøring, ind til gulerødderne er delvist møre.
Step 3
Tilsæt flåede tomater, kokosmælk og bouillon og lad retten koge op.
Step 4
Skyl og tilsæt linserne, skru ned for varmen og lad retten simre under låg i ca. 35 minutter, indtil linserne er møre.
Step 5
Smag til med salt & peber
Step 6
Spinaten skylles og røres i lige inden servering.

 

 

Del / udskriv:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Tag træning med sommerferie!
Butternut squash Carbonara

Relaterede indlæg

Butternut squash Carbonara
Aftensmad, Svinekød  /  18. august 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Butternut squash Carbonara

Thaiinspireret blomkålssuppe
Aftensmad, Supper  /  30. maj 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Thaiinspireret blomkålssuppe

Spinatpandekager med røget laks og grønt
Aftensmad, Fisk & skaldyr, Frokost / madpakker  /  22. maj 2019
af Mette Sundberg  /  0 kommentarer

Spinatpandekager med røget laks og grønt

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om mig

 

Jeg hedder Mette Sundberg og arbejder som selvstændig kostvejleder & personlig træner i Nordsjælland.  Jeg er 46 år, gift med Jacob og sammen har vi Gustav på 12 år og Filippa på 11 år.

Jeg arbejder med overordnet sundhed og har bl.a. fokus på at fremme en antiinflammatorisk livsstil i form af antioxidanter, sunde fedtstoffer, fibre, et stabilt blodsukker og en aktiv & positiv hverdag.

Jeg er ikke fanatisk og lever selv efter princippet, “alt med måde”. Det handler om at gøre kroppen robust til at kunne stå i mod de knap så sunde faktorer, vi bevidst såvel som ubevidst udsætter den for. Der skal ikke være forbudte madvarer, medmindre der er tale om sygdom, allergi eller intolerance. For mange restriktioner medfører cravings, overspisning og dårligt humør.

Jeg elsker at ekserimentere med mad, og her på bloggen vil jeg dele opskrifter og skrive indlæg omkring sundhed og træning – ikke mindst om, hvordan man får integreret en sundere hverdag i en travl (børne)familie.

Har du lyst til at starte i et sundhedsforløb hos mig, så kig endelig forbi www.mettesundberg.dk.

Velkommen til – jeg glæder mig til at være med til at gøre din dagligdag lidt sundere på den sjove måde!

Følg mig her

  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • "grønne" proteiner
  • antiinflammatorisk
  • guf til tarmene
  • junkfood i en sundere udgave
  • mad i en fart
  • omega-3
  • sommerferietræning
  • spis mere grønt
  • sunde fedtsyrer
  • sundere søde fristelser
  • vegetar

Kontakt

Ønsker du at høre mere om et sundheds- eller træningsforløb hos mig, eller ønsker du et erhvervsmæssigt samarbejde så send mig endelig en besked ved at KLIKKE HER .
Du kan også læse meget mere om mine vejledningsforløb på mettesundberg.dk

  • Facebook
  • Instagram

Følg med på Facebook

Følg med på Facebook

Er der noget, du leder efter på bloggen? Så søg lige her…

Praktisk information

  • Kontakt
  • Om mig
  • Kostvejledning / Træning
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Reklamepolitik & annoncering
  • Brugervilkår
  • ©sundbergshverdag.dk 2019