Hummus med soltørrede tomater & crispy, saltede rugbrødsstænger

Bedømmelse: 0.00
(0)
18. marts 2025
Hummus med soltørrede tomater og crispy, saltede rugbrødsstænger

Hummus med soltørrede tomater & crispy, salte rugbrødsstænger

Hummus og crispy rugbrød spiller bare sammen - og soltørrede tomater i hummus er bare en skøn kombination. Et godt bud på et alternativ til fredagschips med dip - eller som en lækker snack i madpakken.

Ingredients
  

Hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 3 spsk. tahin
  • 1,5 dl soltørrede tomater (i olie)
  • 1,5 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • 3/4 tsk. salt
  • olie & vand (efter behov)

Rugbrødsstænger

  • rugbrød (hvor meget er helt op til dig)
  • madolie
  • salt

Instructions
 

  • Blend alle ingredienserne til hummus i en minihakker/blender/foodprocessor. Tilsæt vand & olie løbende til det får den konsistens, du bedst kan lide.
  • Skær rugbrød i bjælker og læg dem i 1 lag på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Pensl stykkerne med madolie (raps/oliven) og vend dem forsigtigt om på den anden side og pensl igen.
  • Bag dem i ovnen v/ 200 grader i ca. 15 minutter - men hold godt øje med dem undervejs, da bagetiden afhænger af ovnen og tykkelsen på stængerne. De må ikke blive brændte - men skal være crispy og ikke bløde.
  • Tag dem ud af ovnen, når de er som de skal være, og drys med det samme med groft salt/flagesalt.
  • Lad dem køle af og dyp dem i hummus.
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder / plastikpose, så de holder sig crispy (medmindre de når at blive spist inden da!)

Skriv et svar

Like
Luk
Copyright © 2023 SUNDBERGS HVERDAG.
Made with by Mette Sundberg All rights reserved.
Luk