
Hummus med soltørrede tomater & crispy, salte rugbrødsstænger
Hummus og crispy rugbrød spiller bare sammen - og soltørrede tomater i hummus er bare en skøn kombination. Et godt bud på et alternativ til fredagschips med dip - eller som en lækker snack i madpakken.
Ingredients
Hummus
- 1 dåse kikærter
- 3 spsk. tahin
- 1,5 dl soltørrede tomater (i olie)
- 1,5 fed presset hvidløg
- 1 spsk. citronsaft
- 1/2 tsk. stødt spidskommen
- 3/4 tsk. salt
- olie & vand (efter behov)
Rugbrødsstænger
- rugbrød (hvor meget er helt op til dig)
- madolie
- salt
Instructions
- Blend alle ingredienserne til hummus i en minihakker/blender/foodprocessor. Tilsæt vand & olie løbende til det får den konsistens, du bedst kan lide.
- Skær rugbrød i bjælker og læg dem i 1 lag på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Pensl stykkerne med madolie (raps/oliven) og vend dem forsigtigt om på den anden side og pensl igen.
- Bag dem i ovnen v/ 200 grader i ca. 15 minutter - men hold godt øje med dem undervejs, da bagetiden afhænger af ovnen og tykkelsen på stængerne. De må ikke blive brændte - men skal være crispy og ikke bløde.
- Tag dem ud af ovnen, når de er som de skal være, og drys med det samme med groft salt/flagesalt.
- Lad dem køle af og dyp dem i hummus.
- Opbevar dem i en lufttæt beholder / plastikpose, så de holder sig crispy (medmindre de når at blive spist inden da!)