Sushi Bake m/ laks

Bedømmelse: 0.00
(0)
11. april 2024
Sushi bake med laks

Sushi Bake m/ laks

Her får du en genfortolkning af sushi – nemlig bagt sushi. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det smager super lækkert – og er nemt at lave.
Antal 4

Ingredienser
  

  • 675 g fersk laks
  • 1-2 blade nori tang

Ris

  • 6 dl ris (gerne basmati/jasmin/sushiris)
  • 10 dl vand
  • 1 tsk salt

Marinade

  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 spsk sød chilisovs
  • 1 tsk kimchi chili
  • 1 spsk soya
  • 2 spsk ketchup
  • 1 tsk eddike
  • 2 tsk ristet sesamolie
  • 1 lime (kun skallen)
  • 1 tsk sukker

Topping

  • 3 stængler forårsløg (kun det grønne)
  • 2 – 3 avocado
  • 1/2 – 1 agurk
  • teriyaki
  • chilimayo

Øvrigt

  • Olie til smørelse af fadet

Sådan gør du
 

Ris

  • Skyl risene i koldt vand, hæld dem i en gryde/riskoger og tilsæt vand og salt. Kog efter anvisning på pakken (ca. 12 min.)

Marinade

  • Pil og pres hvidløg og put det i en skål
  • Skræl og riv ingefær fint på et rivejern og tilsæt det i skålen
  • Tilsæt resten af ingredienserne til marinaden

Laks

  • Tag skindet af laksestykkerne og skær dem i mundrette firkanter
  • Put laksestykkerne i marinaden, rør rundt og sæt til side.

Klargøring af fad

  • Olier et ildfast fad (ca. 35 x 25 cm) og fordel risene i et jævnt lag
  • Klip nori tangen over på midten og igen i aflange stykker
  • Fordel de afklippede tangstykker på risene
  • Fordel laksestykkerne oven på tangen
  • Bag i ovnen v/ 200 g varmluft i 8 minutter og dernæst på 4 minutter ved grillfunktion

Topping

  • Imens fadet er i ovnen forberedes toppingen
  • Snit forårsløg (kun det grønne) fint
  • Skær avocadoerne i mindre stykker
  • Skær agurken i tern

Anretning

  • Fordel toppingen på den færdigbagte sushi bake og hæld lidt teriyaki og chilimayo over til sidst.
  • Nyd retten med f.eks. snittet grønkål for at få lidt mere grønt til måltidet
  • VELBEKOMME!
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk

Skriv et svar

Like
Luk
Copyright © 2023 SUNDBERGS HVERDAG.
Made with by Mette Sundberg All rights reserved.
Luk