Sushi Bake m/ laks
Her får du en genfortolkning af sushi – nemlig bagt sushi. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det smager super lækkert – og er nemt at lave.
Ingredienser
- 675 g fersk laks
- 1-2 blade nori tang
Ris
- 6 dl ris (gerne basmati/jasmin/sushiris)
- 10 dl vand
- 1 tsk salt
Marinade
- 3 fed presset hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 2 spsk sød chilisovs
- 1 tsk kimchi chili
- 1 spsk soya
- 2 spsk ketchup
- 1 tsk eddike
- 2 tsk ristet sesamolie
- 1 lime (kun skallen)
- 1 tsk sukker
Topping
- 3 stængler forårsløg (kun det grønne)
- 2 – 3 avocado
- 1/2 – 1 agurk
- teriyaki
- chilimayo
Øvrigt
- Olie til smørelse af fadet
Sådan gør du
Ris
- Skyl risene i koldt vand, hæld dem i en gryde/riskoger og tilsæt vand og salt. Kog efter anvisning på pakken (ca. 12 min.)
Marinade
- Pil og pres hvidløg og put det i en skål
- Skræl og riv ingefær fint på et rivejern og tilsæt det i skålen
- Tilsæt resten af ingredienserne til marinaden
Laks
- Tag skindet af laksestykkerne og skær dem i mundrette firkanter
- Put laksestykkerne i marinaden, rør rundt og sæt til side.
Klargøring af fad
- Olier et ildfast fad (ca. 35 x 25 cm) og fordel risene i et jævnt lag
- Klip nori tangen over på midten og igen i aflange stykker
- Fordel de afklippede tangstykker på risene
- Fordel laksestykkerne oven på tangen
- Bag i ovnen v/ 200 g varmluft i 8 minutter og dernæst på 4 minutter ved grillfunktion
Topping
- Imens fadet er i ovnen forberedes toppingen
- Snit forårsløg (kun det grønne) fint
- Skær avocadoerne i mindre stykker
- Skær agurken i tern
Anretning
- Fordel toppingen på den færdigbagte sushi bake og hæld lidt teriyaki og chilimayo over til sidst.
- Nyd retten med f.eks. snittet grønkål for at få lidt mere grønt til måltidet
- VELBEKOMME!