
Kyllingelasagne spækket med grøntsager
Ingredients
KØDSOVS
- 700 g hakket kyllingefars
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 3 stilke bladselleri
- 3 store gulerødder
- 4 mindre pastinakker
- 1/2 squash
- 2 tsk. oregano
- 2 tsk. rosmarin
- 3 tsk. paprika
- 1 spsk. frisk timian
- 1 drys cayennepeber
- 3 laurbærblade
- 500 g passata/flåede tomater
- 1/2 dåse tomatpure
- 3 dl kogt vand med 1/2 terning hønsebouillon
- olie til stegning
- salt & peber
"BECHAMEL"
- 1 stort bæger hytteost
- 1 dl parmesanost
- revet muskatnød
- salt & peber
LASAGNEPLADER & TOPPING
- 1 spidskål (som lasagneplader) – alternativt fuldkornslasagneplader
- revet ost til topping
Instructions
- Hak løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder, pastinakker & squash i små tern.
- Steg det i lidt olie i en tykbundet gryde, indtil de er blevet godt møre. Hæld dem fra gryden over på en tallerken eller i en skål.
- Hæld lidt ny olie på panden og svits de tørre krydderier i et minuts tid. Tilsæt kyllingekødet og svits indtil det er blevet brunet. Hak i det undervejs, så der ikke dannes store klumper.
- Tilsæt grøntsagerne, passata, tomatpure, laurbærblade, frisk timian og bouillon og lad retten simre, så længe det er muligt.
- Lav imens "bechamelsovsen": Blend hytteost og parmesan og smag til med muskatnød, salt & peber.
- Pil forsigtigt bladene af spidskålen og skyl dem.
- Læg lasagnen sammen skiftevis med kødsovs, "bechamel" og lasagneplader (=spidskål) og top med lidt revet ost.
- Bag den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter