Lækre veggieballs af sorte bønner

Bedømmelse: 0.00
(0)
16. januar 2024
Gå til opskrift

Her får du et bud på en super VELSMAGENDE vegetarisk “frikadelle”, som du kan bruge på et hav af forskellige måder. De smager bedst direkte fra panden, men kan også spises kolde i madpakken med f.eks. lidt chilimayo.

Lækre veggieballs af sorte bønner

Disse smagfulde veggieballs kan du bruge som tilbehør i salaten, som fyld i pitabrød og tortillas eller bare spise dem som frikadeller med noget lækkert tilbehør.
Antal 4

Ingredienser
  

  • 3 dåser sorte bønner
  • 1 stort løg
  • 2 stk. rød peber
  • 1 stor gulerod
  • 1 tsk. salt
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 lille tsk. peber
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 spsk. barbequesovs
  • 3 stk. æg
  • 1 dl. rasp eller havregryn
  • Olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 g varmluft
  • Hæld vandet fra de sorte bønner, skyl dem og lad dem lige stå i en si og dryppe af
  • Fordel dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er blevet helt tørre (de må ikke brænde). Vend dem undervejs.
  • Snit imens løg, rød peber og gulerod helt fint (alternativt i en minihakker) og steg det i lidt olie – først ved høj varme under omrøring og dernæst ved middel varme. Jo længere det kan stå og småsimre og bedre bliver smagen.
  • Når de sorte bønner er færdige, røres de sammen i en skål (håndmixer eller i en foodprocessor) med de øvrige ingredienser (inkl. løg-, peberfrugt- og gulerodsblandingen). Bruger du foodprocessor, så brug ikke den skarpe kniv men den af plastisk, så det bliver blandet godt sammen til en grov fars.
  • Varm lidt olie på en pande, og form små kugler af farsen, som du steger på panden ved middel varme på hver side.
Ret: Aftensmad, Salater & tilbehør

Skriv et svar

Like
Luk
Copyright © 2023 SUNDBERGS HVERDAG.
Made with by Mette Sundberg All rights reserved.
Luk