Den lækreste beluga-lasagne

Bedømmelse: 0.00
(0)
17. marts 2025
Lasagne med belugalinser og masser af grøntsager

Den lækreste beluga-lasagne

Har du grøntsagsskeptikere i familien, så prøv at servere denne - den har masser af umami og bid og smager bare fantastisk.
Servings 4

Ingredients
  

Beluga-sauce

  • 2 store løg
  • 2 store gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 3 fed hvidløg
  • 3 store soltørrede tomater
  • 1 håndfuld svampe (jeg brugte shiitake men almindelige champignon kan også bruges)
  • 1 dåse tomatpuré (140 g)
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 spsk. soya
  • 2 tsk. paprika eller barbequekrydderi
  • 1/2 tsk. tørret oregano
  • 1/2 tsk. tørret rosmarin
  • 1 spsk. chilisauce
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 700 ml kogende vand
  • 1 terning bouillon (jeg brugte oksebouillon)
  • 1 håndfuld frisk basilikum (kan erstattes af 1/2 tsk. tørret)
  • 1 dl revet parmesanost
  • 150 g tørrede belugalinser
  • Salt & peber
  • Olie til stegning

Resten

  • Lasagneplader
  • 1 bechamelsauce
  • 1 pose revet ost

Instructions
 

  • Snit løg og gulerødder fint og steg dem ved middel varme i en gryde (gerne i 10 minutter).
  • Rens peberfrugterne for sten, skær dem i fine strimler og steg dem sammen med løg og gulerødder.
  • Hak hvidløg og soltørrede tomater fint og steg det med.
  • Snit svampene helt fint (hvis du bruger shiitake-svampe, så husk de lige skal ligge i koldt vand først) og tilsæt dem i gryden.
  • Tilsæt tomatpuré, balsamico, soya, paprika, oregano, rosmarin & chili og lad det hele svitse godt under omrøring.
  • Tilsæt hakkede tomater, vand, bouillon, basilikum & revet parmesanost og rør godt rundt.
  • Skyl belugalinserne under koldt vand og hæld dem i gryden - rør godt rundt.
  • Kog det hele op under omrøring og skru ned til middel varme. Læg låg på gryden og lad den småkoge/simre i minimum 20 minutter. Rør rundt indimellem.
  • Smag saucen til med salt og peber.
  • Smør et ildfastfad i lidt olie og saml lasagnen ved først at hælde beluga-sauce, dernæst bechamel/Mornay, lasagneplader og så forfra igen. Afslut med bechamel/Mornay og drys med revet ost på toppen.
  • Bag lasagnen i ovnen jf. lasagnepladernes pakkeanvisning (ca. 30-40 min. v/ ca. 190 grader).
  • Server med chiliolie og f.eks. snittet grønkål.
Ret: Aftensmad

Skriv et svar

Like
Luk
Copyright © 2023 SUNDBERGS HVERDAG.
Made with by Mette Sundberg All rights reserved.
Luk