Bagt kartoffel med beluga-fyld

Bedømmelse: 0.00
(0)
7. juni 2025

Bagt kartoffel med beluga-fyld

Disse lækre bagekartofler med beluga-fyld kan du enten servere som hovedret eller som tilbehør.

Ingredients
  

  • 4 bagekartofler
  • olie til pensling
  • salt

Beluga-fyld

  • 2,5 dl tørrede belugalinser
  • 5 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 stort løg
  • 1 stilk bladselleri
  • 3 store champignon
  • 1 stor rød peber
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1,5 tsk. Dijonsennep
  • 1 spsk. Engelsk Sauce
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. flydende røg Kan erstattes med røget paprika
  • 1 tsk. chilisauce
  • 2 tsk. soya
  • 1 tsk. paprika
  • salt & peber
  • evt. revet ost og cremefraiche-dressing som topping

Instructions
 

Bagekartofler

  • Skrub og skyl kartoflerne grundigt og læg dem i airfryeren (eller i ovnfast fad hvis ovn). Pensl dem med olie og drys med salt.
  • Bag dem i airfryeren ved 180 grader i cirka 45 minutter (ovn: 200 grader i cirka 1 time)

Belugalinser

  • Skyl belugalinserne grundigt i koldt vand
  • Kog dem herefter i 5 dl vand tilsat en smuldret grøntsagsbouillon i cirka 20 minutter.

Fyld

  • Snit løg fint og begynd at stege dem i olie ved middel varme i en dyb pande
  • Skær bladselleri, champignon og rød peber i små stykker og tilsæt sammen med presset hvidløg
  • Lad grøntsagerne stege ved middel varme i min. 10 minutter under omrøring indimellem.
  • Tilsæt Dijonsennep, Engelsk Sauce, tomatpuré, røg, chili, soya og paprika og drys med salt og peber og lad det småsimre
  • Når belugalinserne er færdigkogte, hældes vandet fra og de skylles godt i koldt vand igen. Hæld dem i en si og tilsæt dem grøntsagsblandingen.
  • Rør rundt og smag til med salt og peber.
  • Når kartoflerne er færdige tages de ud. Lad dem køle kort af.
  • Skær et kryds i kartoflen og tryk på siderne af den, så den åbner sig.
  • Fordel fyldet på kartoflerne og server straks.
  • Top dem evt. med revet ost, chilisauce & cremefraiche dressing

Skriv et svar

Like
Luk
Copyright © 2023 SUNDBERGS HVERDAG.
Made with by Mette Sundberg All rights reserved.
Luk