
Bagt kartoffel med beluga-fyld
Disse lækre bagekartofler med beluga-fyld kan du enten servere som hovedret eller som tilbehør.
Ingredients
- 4 bagekartofler
- olie til pensling
- salt
Beluga-fyld
- 2,5 dl tørrede belugalinser
- 5 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 stort løg
- 1 stilk bladselleri
- 3 store champignon
- 1 stor rød peber
- 2 fed presset hvidløg
- 1,5 tsk. Dijonsennep
- 1 spsk. Engelsk Sauce
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. flydende røg Kan erstattes med røget paprika
- 1 tsk. chilisauce
- 2 tsk. soya
- 1 tsk. paprika
- salt & peber
- evt. revet ost og cremefraiche-dressing som topping
Instructions
Bagekartofler
- Skrub og skyl kartoflerne grundigt og læg dem i airfryeren (eller i ovnfast fad hvis ovn). Pensl dem med olie og drys med salt.
- Bag dem i airfryeren ved 180 grader i cirka 45 minutter (ovn: 200 grader i cirka 1 time)
Belugalinser
- Skyl belugalinserne grundigt i koldt vand
- Kog dem herefter i 5 dl vand tilsat en smuldret grøntsagsbouillon i cirka 20 minutter.
Fyld
- Snit løg fint og begynd at stege dem i olie ved middel varme i en dyb pande
- Skær bladselleri, champignon og rød peber i små stykker og tilsæt sammen med presset hvidløg
- Lad grøntsagerne stege ved middel varme i min. 10 minutter under omrøring indimellem.
- Tilsæt Dijonsennep, Engelsk Sauce, tomatpuré, røg, chili, soya og paprika og drys med salt og peber og lad det småsimre
- Når belugalinserne er færdigkogte, hældes vandet fra og de skylles godt i koldt vand igen. Hæld dem i en si og tilsæt dem grøntsagsblandingen.
- Rør rundt og smag til med salt og peber.
- Når kartoflerne er færdige tages de ud. Lad dem køle kort af.
- Skær et kryds i kartoflen og tryk på siderne af den, så den åbner sig.
- Fordel fyldet på kartoflerne og server straks.
- Top dem evt. med revet ost, chilisauce & cremefraiche dressing