Er tanken om en burgerbøf lavet på bønner lidt skræmmende? Så skulle du lige give denne en chance! Den har så meget smag, at den falder i god jord hos alle de inkarnerede kødspisere, jeg kender 🙂
Gå til opskriftVeggie-burger på sorte bønner
Ingredienser
FARSEN
- 400 g tørrede sorte bønner eller 4 dåser kogte sorte bønner
- 2 æg
- 2 røde peberfrugter
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1,5 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. chilipulver
- 0,5 tsk. røget paprika
- 1 dl rasp/havregryn
- 1 spsk. HP-sovs
- 1 spsk. ketchup
- 1 spsk. barbequesovs
- 1 dl fetaost
- 1 tsk. groft salt
- 1 lille tsk. grov peber
- Olie til stegning
GUACAMOLE
- 1-2 modne avocadoer
- 1 spsk. cremefraiche
- 1 fed presset hvidløg
- citronsaft, chilipulver, salt & peber
ANDET TILBEHØR
- Burgerboller
- Salat
- Tomater
- Rødløg
- Chilimayo
- Ketchup
- ..eller lige det du har lyst til i din favoritburger!
Sådan gør du
- Kog de sorte bønner efter anvisning på pakken, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand. Varm imens ovnen op til 200 g varmluft.Har du købt dem på dåse, hældes vandet fra og bønnerne skylles grundigt.
- Spred bønnerne ud på bageplader beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15-25 minutter indtil de næsten er tørret helt ind (de må ikke være brændte). Vend dem rundt engang imellem, mens de er i ovnen.
- Imens snittes peberfrugt, løg og hvidløg helt fint enten med en kniv eller på en foodprocessor, og steg dem i lidt olie ved medium varme, indtil væden er fordampet.
- Skær fetaosten i mindre tern.
- Når bønnerne er færdige blandes disse i en foodprocesser sammen med peberfrugtblandingen og resten af ingrediensernej. Kør farsen til en grov konsistens.
- Form farsen til den størrelse bøffer, du ønsker, og steg dem ved medium varme i ca. 10 minutter i alt.
- Lav imens guacamolen ved at mose avocadoerne sammen med resten af ingredienserne og forbered det øvrige tilbehør til din burger.
- Så er du klar til at samle din lækre veggieburger – velbekomme!