Her får du en blomkålssuppe, der ikke smager synderligt meget af blomkål, eftersom den er spækket med skønne krydderier. Server den med ristede kikærter, et groft stykke brød eller hvad I nu har lyst til.
Gå til opskrift
Thaiinspireret blomkålssuppe
Ingredienser
- 1 stort blomkålshovedet skåret i buketter
- 5 stilke selleri
- 1 stort løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk. fintskåret ingefær
- 3 tsk. rød karrypasta
- 700 dl kogende vand
- 1 dåse kokosmælk
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 4 limeblade
- 1 limefrugt (saften heraf)
- 2 tsk. østerssovs
- 2 tsk. fiskesovs
- Cayennepeber/chili efter behov
- Salt & peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Rist blomkålsbuketterne penslet med lidt olie og drysset med lidt salt på en bageplade beklædt med bagepapir i ovnen v/ 200 grader i ca. 25 minutter.
- Skær løg, hvidløg, selleri, ingefær og peberfrugt i mindre tern og svits det ved høj varme i lidt olie under omrøring i en stor gryde.
- Sæt en elkedel over med vand og kog det op.
- Tilsæt karrypasta til grøntsagerne i gryden og lad det svitse med i et halvt minuts tid.
- Tilsæt blomkålsbuketterne, det kogende vand og bouillonterningen. Lad terningen blive opløst.
- Tilsæt kokosmælk, limeblade, limesaft, østerssovs og fiskesovs og lad retten varme langsomt op. Pas på, at den ikke koger helt vildt op, da kokosmælken godt kan begynde at skille.
- Når suppen er tæt på kogepunktet, skrues ned og lad den nu sire i min. 20 minutter, indtil blomkålen er helt mør.
- Blend suppen med en stavblender og si den evt., hvis du gerne vil have den helt uden klumper.
- Smag suppen til med salt, cayenne/chili, limesaft og evt. lidt ekstra østersovs/fiskesovs.
- Server suppen med ristede kikærter, et groft stykke brød eller hvad du lige har lyst til.