Jeg elsker quinoa – det indeholder masser af godenæringsstoffer – herunder bl.a. antioxidanter, proteiner, fibre, magnesium også mætter det rigtig godt.
Her har jeg lavet en thaiinspireret udgave med en dressingaf bl.a. ingefær & sesam og tilføjet gode grøntsager i form af rød spidskålog gulerødder. Den blev super lækker!
Gå til opskriftThaiinspireret quinoasalat med rød spidskål & gulerødder
Ingredienser
SALATEN
- 2 dl rå sort/hvid quinoa (skal koges)
- 150 g revet gulerødder
- 150 g fintsnittet spidskål
- 1 skalotteløg
- 1 håndfuld sesamfrø og mandler som drys
DRESSING
- 2-4 cm ingefær
- 1 spsk. ristet sesamolie
- 1 spsk. riseddike
- 1 tsk. honning
- 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
Sådan gør du
- Kog quinoaen efter anvisning på pakken
- Blend alle ingredienserne til dressingen sammen i en minihakker/blender og lad den stå og trække
- Snit det røde spidskål og skalotteløget fint
- Riv gulerødderne
- Når quinoaen er færdigkogt, sættes den til afkøling
- Bland til sidst quinoa, grøntsager og dressing sammen og drys med sesamfrø og mandler