Thai-marineret laks med asiatisk pesto & grønt
Ingredienser
- 4 laksebøffer eller et stort laksestykke
LAKSEMARINADE
- 3 spsk. god soya
- 1 spsk. honning
- 3 spsk. sesamolie
- 1 spsk. chilisovs
- 2 fed presset hvidløg
- Saft af en lime
- 2 spsk. sesamfrø
ASIATISK PESTO
- 1 dl frisk koriander
- 1 dl frisk mynte
- 1/2 tsk. chilikerner
- 1 fed hvidløg
- 1/2 lime (kun saft & skal)
- 1/2 dl peanuts
- 1 dl parmesanost
- 1-2 spsk. olie
- salt & peber
- Evt. lidt revet ingefær, hvis du kan lide det
SALAT
- 2 squash
- 3 gulerødder
- 2 avocado skåret i skiver
- Evt. peanuts som drys
BØNNESNACKS
- 1 pose frosne bælgede edamamebønner
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. chilikerner
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til laksemarinaden sammen og lad den trække lidt.
- Anret laksefileterne i et ildfast fad (har du købt et laksestykke, skæres denne ud i passende stykker).
- Tænd ovnen på 195 grader (varmluft)
- Blend alle ingredienserne til den asiatiske pesto sammen og smag til med salt og peber.
- Fordel de frosne edamamebønner på en bageplade beklædt med bagepapir. Bland dem godt med olie, salt og peber.
- Hæld marinaden over laksefileterne og sæt både laks og edamamebønner i ovnen.
- Bag det hele i 18-20 minutter. Hold godt øje undervejs med det hele.
- Imens laves strimler af gulerødder med en kartoffelskræller og squashen laves til strimler i en spiralizer. Bland med avocado skåret i skiver.
- Server laksen på en tallerken overhældt med rester af marinaden fra det ovnfaste fad, bland asiatisk pesto i salaten og drys med edamamebønner.