Thai-marineret laks med asiatisk pesto og grønt

Bedømmelse: 0.00
(0)
21. juli 2019
Gå til opskrift
laks bagt med asiatiske krydderier og pesto

Thai-marineret laks med asiatisk pesto & grønt

Ingredienser
  

  • 4 laksebøffer eller et stort laksestykke

LAKSEMARINADE

  • 3 spsk. god soya
  • 1 spsk. honning
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. chilisovs
  • 2 fed presset hvidløg
  • Saft af en lime
  • 2 spsk. sesamfrø

ASIATISK PESTO

  • 1 dl frisk koriander
  • 1 dl frisk mynte
  • 1/2 tsk. chilikerner
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 lime (kun saft & skal)
  • 1/2 dl peanuts
  • 1 dl parmesanost
  • 1-2 spsk. olie
  • salt & peber
  • Evt. lidt revet ingefær, hvis du kan lide det

SALAT

  • 2 squash
  • 3 gulerødder
  • 2 avocado skåret i skiver
  • Evt. peanuts som drys

BØNNESNACKS

  • 1 pose frosne bælgede edamamebønner
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. chilikerner

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne til laksemarinaden sammen og lad den trække lidt.
  • Anret laksefileterne i et ildfast fad (har du købt et laksestykke, skæres denne ud i passende stykker).
  • Tænd ovnen på 195 grader (varmluft)
  • Blend alle ingredienserne til den asiatiske pesto sammen og smag til med salt og peber.
  • Fordel de frosne edamamebønner på en bageplade beklædt med bagepapir. Bland dem godt med olie, salt og peber.
  • Hæld marinaden over laksefileterne og sæt både laks og edamamebønner i ovnen.
  • Bag det hele i 18-20 minutter. Hold godt øje undervejs med det hele.
  • Imens laves strimler af gulerødder med en kartoffelskræller og squashen laves til strimler i en spiralizer. Bland med avocado skåret i skiver.
  • Server laksen på en tallerken overhældt med rester af marinaden fra det ovnfaste fad, bland asiatisk pesto i salaten og drys med edamamebønner.
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk

Skriv et svar

Like
Luk
Copyright © 2023 SUNDBERGS HVERDAG.
Made with by Mette Sundberg All rights reserved.
Luk