Trænger du til et godt alternativ til en kage eller fredagsslikket? – og kan du lide kokos? Så er disse lige noget for dig!
Jeg vil vove at påstå, at de smager bedre end en almindelig Bountybar, og så får de oven i købet ikke blodsukkeret til at fise op og ned, som en almindelig chokoladebar ville gøre.
Ingredienser
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 150 g groft kokosmel
- 1 tsk. vanillepulver
- 1-2 tsk. kokossukker/blendede dadler
- Evt. 1 lille drys salt
- 200 g mørk chokolade (min. 70%)
- Eks. jordbærdrys til topping
Sådan gør du
- Kokosmælken stilles på køl gerne dagen før, så kokosfedtet lægger sig på toppen.
- Bland kokosfedt (dvs. ikke kokosvandet) med kokosmel, vanille, kokossukker/dadler og smag evt. til med meget lidt salt. Tilsæt evt. lidt af kokosvandet, hvis massen er alt for tyk.
- I et fad, det kan tåle fryser, lægges et stykke bagepapir, og kokosmassen mases godt ned og fordeles jævnt i den ønskede tykkelse. Stil fadet på køl i min. 30 minutter.
- Smelt chokoladen og skær kokosmassen ud i barer med en skarp kniv.
- Dyp barerne i chokoladen og drys med kokos og evt. jordbærdrys.
- Sæt dem i køleskab, så chokoladen lige kan størkne.